vineri, 10 octombrie 2014

De ce iubim barbatii.

In primul rand, ii iubim pentru ca suntem viclene. Pentru ca stim ca am putea trai bine mersi fara ei si, probabil ca si lor le-ar fi mai usor fara noi, dar nu-i asa?!, cand ne-am dorit noi vreodata sa le fie bine barbatilor, cu adevarat.

Spun asta pentru ca in ultima vreme imi este tot mai clar ca femeile nu isi doresc cu adevarat sa isi faca barbatii fericiti. Pur si simplu. Mai mult decat atat, dupa perioada in care suntem bune si blande si calde ca o paine proaspat scoasa din cuptor, aproape ca incepem sa ii pedepsim ca au indraznit sa apara in viata noastra si sa se lase corupti sa renunte la liniste ca sa devina sclavii farmecelor noastre, despre care aproape mereu ajung sa se intrebe daca au existat vreodata spre a-i face fericiti sau doar pentru a-i hipnotiza si a le distruge orice independenta.

Eu cred ca barbatii sunt fiinte usor de multumit si capabile de extrem de multa dragoste. Mai multa dragoste decat sunt capabile femeile sa le ofere. Mult mai multa. De asta barbatii au invatat sa gaseasca placerea si dragostea care le lipsesc in pasiuni pe care femeile nu le inteleg, in timp ce femeile invariabil se intorc mereu si mereu la nevoia de a avea... un barbat. Orice barbat.

In al doilea rand, ii iubim pentru ca suntem fudule si rele intre noi. Pentru ca vrem ca toate celelalte femei sa stie ca noi am putut! Am prins un cal salbatic, i-am aruncat latul peste gat si l-am invatat sa mearga la trap. Ura! Pune repede poza pe facebook cu el, sa stie lumea ca e al tau!

Ii iubim pentru ca suntem sadice. Femeia care nu recunoaste ca stie ca barbatul ei e de fapt ursuz seara de seara doar pentru ca s-a saturat sa se uite in fiecare vineri la Vocea Romaniei din canapea, in loc sa urmareasca emisiunea din spatele fundului gol al nevestei, minte. Sa fie clar, pentru toti barbatii, femeile stiu ca sunteti nervosi si nemultumiti ca nu mai faceti sex. Unii deloc, altii rar, daca au noroc cand e femeia la ovulatie, adica la doua saptamani. Sunt aproape sigura ca cei care produc acte de violenta in trafic, fac sex o data pe luna. Ceilalti sunt deja cautati pentru fapte mai grave sau, si mai rau, sunt resemnati si au ca hobby "cititul ziarului pe veceu".

Ii iubim pentru ca ne place sa fim mame. La nebunie. Chiar si atunci cand nu avem copii. Daca vedeti barbati care poarta caciula si fular asortate, stiti cu ce aveti de-a face. Daca un prieten va spune ca nu iese diseara in oras ca e cam obosit, sa stiti ca e pedepsit pentru ca nu a dus gunoiul de dimineata. Daca mananca la pranz legume fierte si bea "ceiutz", daca suna la radio sa spuna ca are nevoie de un ipad ca sa se joace cu sotia (in pat) N.O.V.A., daca a vazut ultimul sezon din Dallas, daca atunci cand are voie sa iasa cu prietenii, nu bea nici macar o bere ca "ma baloneaza", daca chiar si numai intre barbati, nu vorbeste niciodata neintrebat, daca poarta tricoul bagat pantaloni, daca raspunde la telefon cu "da, mami!"... nu, nu e complexul Oedip. E vina noastra. Ne place sa fim mame.

Ii iubim pentru ca ne dorim cu disperare o prietena! Dar suntem prea rele intre noi sa avem cu adevarat una. Astfel incat, e mai simplu sa fortezi un barbat sa stea dupa tine 7 ore in mall, cat iti alegi... o pereche de chiloti. Si apoi, dupa perioada oribila in care il inveti in sfarsit diferenta dintre geanta si plic, intre gri si grej, intre lycra si bumbac te poti bucura in cele din urma de cel mai mincinos... "asta iti vine cel mai bine, iubito!" pentru ca.. oricum vei cumpara doar ce vrei tu si el stie asta.

Ii iubim pentru ca suntem invidioase. Pentru ca stiu sa gateasca mai bine decat noi, sa croiasca mai bine decat noi, sa compuna mai bine decat noi, sa conduca tari, armate, revolte, revolutii, sa scrie istorii, sa intemeieze religii, scoli, sa inventeze si sa fie "user friendly"...
 

...pe cand noi inca dezbatem "De cate ori e normal sa faci sex pe saptamana?"



Pe curand,

Adelina








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu